7 כללים לעמידה מול מצלמה

1. ‘פחד’ ממצלמה – זה ממש כמו לאכול תפוח. כשאנחנו נוגסים בו, נדמה לנו שזה מרעיש ובולט לסביבה, אבל בפועל 90% מהצליל מתנקז ללסתות ולא ניכר כלפי חוץ. כך גם התחושה שלנו שאנחנו נצטלם או נשמע לא טוב בווידיאו. בפועל, הרעד של הקול שלנו לא יישמע כל כך כלפי חוץ ואלו שמאזינים לנו לא יודעים מה רצינו לומר ובסוף לא זכרנו להגיד.
אז איך נתגבר על הפחד? בתור התחלה נדמיין מראש את הרגע הזה. איפה אנחנו עומדים, מי נמצאים לפנינו, מה אנחנו לובשים ואת כל התפאורה מסביב. נראה לנגד עיננו הצלחה, עניין והנאה, בשונה מכישלון וביקורת.

2. הקול שלנו – המחקר מדבר על זה שלקול שלנו יש חשיבות קריטית בנוכחות שלנו מול קהל. קולות חמים ונמוכים נמצאו כמעודדים להקשבה וכבעלי פוטנציאל גבוה בפוליטיקה, מכירות ועסקים.
אז מה תעשו חוץ מתרגילי פיתוח קול? תקליטו את עצמכם מדברים את המסר שאח”כ תצלמו בווידיאו. תוודאו שהקול שלכם חם, מתנגן ולא מונוטוני (עולה ויורד) ושקצב הדיבור מאפשר למי שמאזין לקלוט את המידע.

3. שימוש בידיים – 85% מהאנשים מעדיפים מסרים חזותיים. תנועות הידיים שלכם, הן מסר חזותי שיכול למגנט אליכם את הקשב או להסיט אותו מכם. מה לעשות? דמיינו לכם מלבן במרכז הגוף והקפידו שתנועות הידיים שלכם ינועו בגבולותיו. תמנעו כמה שניתן מלהעלות אותן למעלה/למטה/לצדדים, על מנת שהפוקוס יהיה עליכם.

4. קשר עין – נמצא כאלמנט החשוב ביותר לקהל של צופים. כשאנחנו מיישירים מבט חווים אותנו כמלאי ביטחון, כבעלי ידע, אמינים ואנושיים. המצלמה צריכה להעביר את המבט שלכם ולתת את התחושה לכל מי שצופה בכם שאתם מסתכלים לו על הלבן בעיניים. כדי להשיג את האפקט, דמיינו לכם 3 פאות וירטואליות של קהל (ימין, אמצע ושמאל). חלקו לכם את המסר לפסקאות ובסיומה של כל פיסקה העבירו את המבט שלכם לפאה אחרת. הקפידו שהמבט ישתהה וייצר אינטימיות של שיחה (לא לעשות פינג פונג).

5. עמידה – דמיינו לכם שאתם אצנים שעומדים להזניק אותם לריצה. מנחים אתכם בקריאת ‘היכון, הכן, צא’ ואתם נוטים מעט קדימה עם פלג הגוף העליון שלכם והברכיים שלכם אינן נעולות. הטיית הגוף כתשומת הלב שלכם, תהיה לכיוון הקהל. משקל הגוף יתחלק באופן שווה והראש יהיה יציב ומאוזן.

6. הבעות פנים – דמיינו לכם גננת שמספרת סיפור לילדי הגן. הבעות הפנים של הילדים משתנות בהתאמה לתוכן של הסיפור. שמחה מתחלפת בעצב ועוברת לחשש או להפתעה. עכשיו בואו נחזור אלינו ‘המבוגרים’ – רובנו איבדנו את היכולת הזו להביע בצורה מגוונת ועוצמתית את הרגש והחוויה. מצלמה ‘אוהבת’ עניין. הקפידו שהבעות הפנים שלכם תהיינה חיוניות ויעבירו את המסר שלכם בעוצמה, בדיוק וביעילות.

7. חיוך – חברים, אל תשכחו לחייך…אפקט מראה, נגישות, חיבור ואולי אפילו מצב רוח טוב סתם בשביל עצמכם. טיפ קטן למתקשים ליזכור לחייך – סמנו לכם אימוג’ים של חייכנים בטקסט שאתם מתאמנים עליו.

למידע אודות סדנאות וייעוצים אישיים לעמידה מול קהל, הצגה עצמית ובניית הרצאות וסדנאות, דברו איתי -0544-746314.

צרו קשר לפרטים נוספים והזמנות:

michal@lesser.co.il

0544-746314

צרו קשר לפרטים נוספים והזמנות: